Els banys àrabs de Girona: L’encant atemporal de la Girona musulmana

Girona es una ciutat multicultural on diferents cultures han deixat moltes marques al llarc dels segles.

Un dels importants testimonis de la Girona musulmana son els “banys árabs”, molt a prop a la Catedral, considerats dels millors conservats d’Europa i que son una visita imprescindible para a tots els visitants a la nostra ciutat. Foren construïts a finals del segle XII inspirats en las termes romanes.

girona Els banys àrabs

Els banys, tenen l’estructura típica dels banys termals, ocupant un espai rectangular. Mes enllà de la porta principal es veu la sala apoditerium o sala freda, des de la cual s’accedeix a l’altepidarium o la sala calenta. La última sala es el Caldarium, destinada als banys calents de vapor.

Molt interesant és la claraboia ubicada a dalt de la cúpula, la qual il.lumina l’espai interior. La llum càlida s’expandeix per l’interior de la estructura, permetent aixi reviurer l’ambient del pasat. “Apartaments Els Químics” ens posem amb la nostra professionalitat y amabilitat, a disposició de tots Vostès per que puguin gaudir de la nostra ciutat en tots els seus aspectes culturals, comerciales, vacacionals , oci etc.

Recent Posts
464_Columna_de_la_Lleona,_pl._Sant_Feliu_(Girona)shutterstock_237562594_Girona Cathedral - catholic church in Catalonia, Spain. Beautiful religious architecture. Cross processed color tone - retro filtered style.